AMIX HydroBeef Peptide Protein 2000g
Opis produktu
Amix Hydro Beef - to hydrolizowany izolat białka wołowego produkowany przy użyciu opatentowanego surowca najwyższej jakości pochodzącego ze Szwecji. Zapewnia to doskonałe walory organoleptyczne przy zachowaniu doskonałości i zalet białka z albuminy wołowej. Dzięki hydrolizie enzymatycznej aminokwasy bardzo szybko dostają się do krwiobiegu i rozpoczynają procesy anaboliczne.
- Wyjątkowo wartościowe źródło protein
- Wysokie stężenie pełnowartościowego białka
- Duża zawartość Leucyny oraz aminokwasów BCAA
- Najsmaczniejsze białko wołowe na rynku
- Ułatwia rozwój masy i siły mięśni
- Zawiera dodatek niezbędnego tryptofanu
- Słodzony w pełni bezpiecznym słodzikiem Splenda
- Przeznaczony również dla osób uczulonych na laktozę
- Brak cukru oraz tłuszczy
HydroBeef Białka na bazie wołowiny są od pewnego czasu uważane za najbardziej wartościowe jakie mogą przyjmować kulturyści w celu maksymalnego rozwoju muskulatury oraz siły. Wielu naukowców uważa, że większość zawodników mogłaby osiągnąć najlepsze rezultaty zjadając powyżej 2 kg czerwonego mięsa dziennie, jednak jest to niezwykle trudne do wykonania. Mimo wielkich wartości odżywczych i bogatego profilu aminokwasów takie ilości mogą powodować nadmierne obciążenie układu pokarmowego oraz dostarczyć zbyt dużą ilość kwasów tłuszczowych. Jak zatem wydobyć z wołowiny to wszystko co najcenniejsze?
Wielkość porcji:
Ilość porcji w opakowaniu:
Skład
Dawkowanie i sposób użycia
- 1 porcję (40g - 2 miarki) wymieszaj w 300ml wody lub odtłuszczonego mleka.
- Stosuj 1-3 porcje dziennie w zależności od zapotrzebowania na białko.
Badania i referencje
- Does Beef Protein Supplementation Improve Body Composition and Exercise Performance? A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6628355/ - The effects of beef protein isolate and whey protein isolate supplementation on lean mass and strength in resistance trained individuals - a double blind, placebo controlled study.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4595383/ - Effects of Lean Beef Supplementation on Iron Status, Body Composition and Performance of Collegiate Distance Runners.
https://www.scirp.org/journal/paperinformation.aspx?paperid=19956 - The Effects of Beef, Chicken, or Whey Protein After Workout on Body Composition and Muscle Performance.
https://journals.lww.com/nsca-jscr/Abstract/2018/08000/The_Effects_of_Beef,_Chicken,_or_Whey_Protein.16.aspx